Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

8/27/2008

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ


Το ποδόσφαιρο είναι το μόνο άθλημα που συμμετέχει στους ολυμπιακούς αγώνες όχι με την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μονάχα αθλητές με ηλικία μικρότερη από τα 23 χρόνια, με εξαίρεση για τρεις μόνο αθλητές με ηλικία μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη.
Αυτό είναι κάτι που βολεύει και την FIFA και την ΔΟΕ. Την πρώτη για να μην επισκιάζεται το μουντιάλ που διοργανώνει κάθε τέσσερα χρόνια και είναι η μόνη αθλητική εκδήλωση που ανταγωνίζεται σε δημοφιλία την ολυμπιάδα, και την δεύτερη για να μην καπελώνει το ποδόσφαιρο ότι άλλο γίνεται την ίδια ώρα, στο ίδιο μέρος.
Βέβαια τα πράγματα βρίσκονται σε διαδικασία αναθεώρησης γιατί το ποδόσφαιρο στο Πεκίνο έκοψε σχεδόν 2.500.000 εισιτήρια, και ο Μπλάτερ σκέφτεται να προτείνει περισσότερους παίχτες ελεύθερης ηλικίας αρκεί να κάμψει, τις αντιδράσεις των συλλόγων που βλέπουν να χάνονται τ’ ακριβοπληρωμένα αστέρια τους σε περίοδο που αρχίζουν τα πρωταθλήματα, και οι αγώνες τα ευρωπαϊκά κύπελα, π.χ. Μέσι, Ροναλντίνιο και όχι μόνο.
Σε σχέση με το όλο κλίμα δεν είναι παράξενο που η Βρετανία επέλεξε στην τελετή παράδοσης παραλαβής να εκπροσωπηθεί από τον σούπερ σταρ Ντέιβιντ Μπέκαμ, που σε ένδειξη φιλίας και αβρότητας πέταξε και μια μπάλα στο πλήθος. Άλλωστε το ποδόσφαιρο θεωρείται όχι μόνο εθνικό σπορ στη γηραιά Αλβιώνα, αλλά και εξαγώγιμό προϊόν και πηγή μεγάλων επενδύσεων.
Το τρελό είναι αλλού. Σε κάθε ολυμπιάδα η Ευρώπη εκπροσωπείται με τέσσερεις ομάδας που προκύπτουν από την κατάταξη στο πιο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ελπίδων.
Μια θέση λοιπόν ανήκε δικαιωματικά στην εθνική Αγγλίας που όμως παραιτήθηκε υπέρ της Ιταλίας, φαντάζεστε για ποιο λόγο; Σε όλα τα αθλήματα η πρώην αυτοκρατορία συμμετέχει σαν Βρετανία εκτός από το ποδόσφαιρο που κατακερματίζεται σε 4 ομάδες, (Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία).
Έτσι λοιπόν οι Βρετανοί αθάνατοι επέλεξαν να αυτόεξαιρεθούν από την δυνατότητα ποδοσφαιρικής συμμετοχής σε ολυμπιακούς αγώνες, κι ας κάνανε τη ρεκλάμα τους στο Πεκίνο με ποδόσφαιρο.
Και μπορεί ο κος Ρογκ να ενοχλείται από τα ‘’καμώματα’’ του Μπολτ, αλλά όχι από τα καμώματα της γηραιάς Αλβιώνας, και όλη την συνεπακόλουθη διαστροφή που προκύπτει, που όλοι γνωρίζουν και όλοι αποδέχονται, κάνοντας τον κουφό σε αντίστοιχα αιτήματα αναγνώρισης εθνικών ομάδων, όπως της Καταλωνίας, της Κορσικής, και της χώρας των Βάσκων.
Και σκεφθείτε ότι η ελληνική κυβέρνηση, στο πρόβλημα με τα Σκόπια ζητάει ένα όνομα για όλες τις χρήσεις.
Εκείνο που είναι σίγουρο, είναι ότι το αρχαίο πνεύμα αθάνατο αγνέ πατέρα του ωραίου του μεγάλου και του αληθινού, όπως το περιγράφει ο Παλαμάς στον ολυμπιακό ύμνο, που παίζεται σε κάθε έναρξη ολυμιάδας, ούτε αρχαίο και αθάνατο είναι πλέον, και ο αγνός πατέρας παράτησε σύξυλα τα παιδιά του, το ωραίο, το μεγάλο, και το αληθινό, και την κοπάνησε με μια ξεπεταγμένη κυρία που λέγεται σκοπιμότητα. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων