Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

8/19/2008

ΠΩΣ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Μέχρι σήμερα μόνο ένα γήπεδο ήξερα που το όνομα του να παραπέμπει σε φωλιά πουλιού. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το ‘’πασίγνωστο’’ σε όλους εμάς κλουβί. Μέχρι που έμαθα πως το όνομα του ολυμπιακού σταδίου του Πεκίνου ονομάζεται φωλιά του πουλιού.

Θα ‘τανε παράδοξο ν’ άφηνε ο Φοίνικας ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να παραβρεθεί τους Ολυμπιακούς αγώνες, και μάλιστα σ’ ένα γήπεδο με τέτοιο όνομα, καθώς είναι αποδεδειγμένο από τα ντοκουμέντα που έχουμε ανεβάσει στο blog ότι το ιερό πτηνό και σύμβολο της ομάδας μας, έχει τον τρόπο να δίνει το παρόν σε μεγάλες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού.
Ναι λοιπόν ο Φοίνικας πήρε μέρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων, και ‘κείνος που τον εκπροσώπησε είναι Κορυδαλλιώτης, Προδευτικάνος, και δικός μας άνθρωπος.
Φανταζόσαστε ποτέ ότι στην ελληνική αποστολή που πάτησε πρώτη τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου στην τελετή έναρξης θα υπήρχε άνθρωπος που πάταγε για χρόνια τον αγωνιστικό χώρο του ‘’κλουβιού’’!!!
Κι όμως υπήρχε. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον φυσιοθεραπευτή της εθνικής ομάδας μπάσκετ Σπύρο Ζήση. Το Σπύρο που κάθισε χρόνια στον πάγκο της Προοδευτικής, και που τα χέρια του αντιμετώπισαν τα τραύματα αμέτρητων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη βυσσινί φανέλα μέχρι σήμερα, καθώς το φυσιοθεραπευτήριο του βρίσκεται στην πόλη μας.

Στη παραπάνω φωτογραφία ο Σπύρος δίπλα στο Φώτση πανηγυρίζει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ελπίζουμε τέτοιες στιγμές να ζήσουμε και στο Πεκίνο, κάνοντας αρχή από το κρίσιμο παιχνίδι με την Αργεντινή. Κι όταν ο ‘’δράκος’’ λέει πως θα κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες με τον τρόπο που θα παίξουμε, οι υπόλοιποι δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε.
Νοιώθουμε πραγματικά περήφανοι, που στον πάγκο της εθνικής μας, δίπλα στο δράκο που δεν καταλαβαίνει από δράκους, κάθεται κι ένας ‘’μάγος’’. Ένας μάγος στον οποίο οι κορυφαίοι αθλητές της εθνικής μας εμπιστεύονται τα χέρια τους και τα πόδια τους.
Σπύρο ζηλεύουμε. Όχι γιατί έγινες κορυφή στο χώρο σου, ξεκινώντας από την Προοδευτική, αλλά γιατί θα θέλαμε να ‘μαστε κι εμείς εκεί για να ζήσουμε τις μεγάλες στιγμές που έζησες και ζεις από τον πάγκο της εθνικής.
Και μια και μιλάμε για επώνυμες εκπροσωπήσεις στο Πεκίνο, να πούμε και για δύο ακόμη ‘’κοντινά’’ μας πρόσωπα. Τον Κορυδαλλιώτη ‘’εθνικό’’ μας σχολιαστή Βασίλη Σκουντή, και τον επίσης Κορυδαλλιώτη πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου Παύλο Γερακάρη, και αποδεδειγμένο φίλο της Προοδευτικής.
Να θυμίσουμε ότι στην ιστορική συνέλευση της 9ης Μαϊου 2008, ο Παύλος ήτανε παρών. Γι’ αυτό μη θυμώνεις φίλε μου Βασίλη, μ’ όλους αυτούς που προσπαθούνε να μας κοντίνουνε με το στανιό. Η Προοδευτική είναι πολύ μεγάλος σύλλογος και έχουμε τον τρόπο να τους αποστομώνουμε, σ’ ότι κι αν σκαρφιστούνε για να μας μειώσουνε.
Και για να μη λέμε πολλά, περιμένετε να δείτε τι άλλο θα δημοσιεύσουμε. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων