Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

8/26/2008

Α-ΠΡΟΟ-ΠΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Απόγευμα Κυριακής. Ξεκινάμε για το γήπεδο του Αγίου Ιεροθέου. Το ‘’παλιό’’ γήπεδο της ομάδας στην προέκταση της Π. Τσαλδάρη κλειστό λόγω ανακαίνισης. Μας υποδεικνύουν το γήπεδο της ‘’Χωράφας’’, λίγο ψηλότερα. Αντί γι’ αυτό φθάνουμε στο γήπεδο της Κηπούπολης, δίπλα στο θέατρο του Φοίνικα. Ένα κουκλίστικο γήπεδο, περίπου σαν το Γρηγορίου στο Κατράκειο.
Τελικά 500 μέτρα πιο κάτω βρίσκουμε αυτό που ζητάμε. Ένα μικρό αλλά όμορφο γήπεδο με κουλουάρ στίβου, μέσα σ’ ένα αθλητικό πάρκο που περιλαμβάνει επίσης, κολυμβητήριο, και δυο κλειστά γυμναστήρια!
Όχι δεν πρόκειται για ολυμπιακό έργο σαν κι αυτά που ‘’φτιάχτηκαν’’ σε Κορυδαλλό και Νίκαια όπως το ‘’σπίτι’’ της άρσης βαρών που δεν καλύπτει καμιά αθλητική ανάγκη της περιοχής, και από τότε που τέλειωσε η ολυμπιάδα παραμένει σε αχρησία, η το πομπώδες ολυμπιακό κέντρο των λατομείων Κορυδαλλού που ήτανε να παραδοθεί στους ολυμπιακούς της Αθήνας, και τελικά τέλειωσε και η ολυμπιάδα του Πεκίνου, κι ακόμα φτιάχνεται.
Δείτε την φωτογραφία που τράβηξε ο Βασίλης όπου φαίνονται και τα δύο κλειστά, και μετά πηγαίνετε στο korydallos.blogspot.com. και δείτε το δεκάλεπτο video με τα έργα που δεν έγιναν ποτέ πλην βεβαίως του υποσταθμού υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ, που απόμεινε σαν μοναδική Ολυμπιακή μας κληρονομιά.
Μας λέγανε στο γήπεδο, πως στο Περιστέρι έχουν έξι ποδοσφαιρικά γήπεδα, ένα από τα οποία βρίσκεται δίπλα στην Ολυμπιακή εγκατάσταση της πυγμαχίας ( που αραχνιάζει κι αυτή, όπως πάρα πολλά ολυμπιακά έργα), και έχει παραχωρηθεί για τις ανάγκες των υποδομών του Ατρομήτου, με τον οποίο ο δήμος Περιστερίου διατηρεί άριστη συνεργασία, και όπως μάθαμε έχουν αναγερθεί μέχρι και κοιτώνες για την φιλοξενία αθλητών από άλλες περιοχές!
Τι κάνουν οι δικοί μας δήμαρχοι με την συναίνεση και της ΕΠΣΠ; Ακολουθούν απλά τη θεωρία του Χότζα, που όταν παραπονέθηκε ότι το σπίτι που ζούσε ήτανε μικρό για τη φαμελιά του, τον υποχρέωσαν να βάλει μέσα και τα ζώα του. Όταν τελικά του επέτρεψαν να αποσυρθούν τα ζώα, ο Χότζας ένοιωσε ανακουφισμένος.
Αντί να φτιάξουν καινούργια γήπεδα, για να ανακουφίσουν το δράμα των ποδοσφαιρικών σωματείων της περιοχής σκέφτηκαν κάτι πιο απλό, πιο φθηνό, και πιο γρήγορο. Να ‘’χώσουνε’’ κάποια σωματεία στο δημοτικό εδώ και μερικά χρόνια γήπεδο Νικαίας, και να ισχυριστούν μετά ότι αποσυμφόρησαν το Γρηγορίου. Θα ζητήσουμε σου λέει να μπούνε τέσσερα σωματεία, στα δύο δεν μπορεί, θα συμβιβαστούνε.
Για τον Κορυδαλλό δεν το συζητάμε, εκεί περιμένουν τη νέα ολυμπιάδα για να τελειώσουν τα έργα στα νταμάρια, και μετά να κάνουν και το γήπεδο της Προοδευτικής.
Ερώτηση. Το γήπεδο που επρόκειτο να γίνει στα λατομεία με στίβο διεθνών προδιαγραφών, και θα αντικαθιστούσε λέει το Καραϊσκάκη που χάλασε ο στίβος για χάρη του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να μείνει ο Πειραιάς χωρίς γήπεδο κλασσικού αθλητισμού με προδιαγραφές αγώνων τι απέγινε;
Αν πρόκειται να κατασκευαστεί ‘’σύντομα’’ στα έργα που ‘’εκτελούνται’’ στα λατομεία τότε γιατί φτιάχνεται στίβος στο ΕΑΚ των φυλακών σε γήπεδο εκτός προδιαγραφών; Μήπως για να χρυσωθεί το χάπι για κάτι που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ;
Το μόνο που ξέρουμε σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος στη συνέλευση του συλλόγου, είναι ότι η προβλεπόμενη εξέδρα των 5.000 θέσεων σούρωσε και έγινε 3.000, δίνοντας τέλος στο παραμύθι περί γηπέδου της Προοδευτικής στο Σχιστό, όπως υπόσχονταν κάποιοι κάποτε, ονόματα δε λέμε.
Επειδή η ανοησία για να μην μεταχειριστώ βαρύτερους χαρακτηρισμούς συγκαταλέγεται, στα αγαπημένα χόμπυ των νεοελλήνων, σκεφθείτε ένα πράγμα, που θα μπορούσε να συμβεί και φέτος αν δεν αντιδρούσαμε, και αφορά όλους εκείνους που παίρνουν αποφάσεις διαχειριζόμενοι το δημόσιο χρήμα.
Να έχει λέει ο Ιωνικός αποκλειστική χρήση στο γήπεδο Νεάπολης, και η συνεργαζόμενη μαζί του Σπίθα, (το λένε ευθέως στην ιστοσελίδα τους) να μοιράζεται το ίδιο γήπεδο με την Προοδευτική!
Επειδή δεν ζούμε στο Μπάκιγχαμ αλλά στη Β Πειραιά, κι εδώ τα αίματα ακόμη βράζουν, το σκέφτεστε να χρειαζόμαστε ΜΑΤ για να πραγματοποιηθούν αγώνες τοπικού πρωταθλήματος; Και οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των καταστάσεων να βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω, και να τα φορτώνουν όλα, στα ‘’κωλόπαιδα’’ και τους ‘’αλήτες’’ ξορκίζοντας τη βία.
Η αναλογία αυτού του πράγματος είναι, σαν να διεκδικεί ο Ολυμπιακός σαν έδρα της ομάδας νέων τη λεωφόρο! Προσέξτε δεν μιλάμε για προσωρινή εξυπηρέτηση για εξαιρετικές περιπτώσεις, κάτι που για λόγους ακόμη και αβρότητας οφείλεις να δεχθείς, ( όπως έγινε μετά τον σεισμό της Πάρνηθας που φιλοξενήθηκε στο γήπεδο Νικαίας το Αιγάλεω) αλλά για κοινή έδρα, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ας πάμε όμως και σε κάτι άλλο. Δίπλα μας στο γήπεδο κάθονται οπαδοί της τοπικής ομάδας. Χτυπάει το κινητό, και από την άλλη γραμμή ο συνομιλητής ρωτάει. Που είσαι; Στο γήπεδο βλέπω τον Άγιο Ιερόθεο. Με ποιον παίζει; Με την Προοδευτική. Η τελευταία ερώτηση είναι αφοπλιστική. Την κανονική;
Έτσι είναι αδέρφια. Αμέτρητοι άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα μπορεί να μην ξέρουν που ακριβώς παίζει η ομάδα μας σήμερα, αλλά εντυπωσιάζονται όταν ακούνε ότι βρίσκεται σε τόσο χαμηλή κατηγορία. Αλλιώς την είχανε συνηθίσει μια ζωή.
Αυτό ακριβώς το αυθόρμητο σχόλιο δείχνει σε ποιο ύψος πρέπει να βάλουμε τον πήχυ. Όχι μόνο για να φθάσουμε εκεί που πρέπει, αλλά και όπως μας ταιριάζει. Με εγκαταστάσεις που να μας καλύπτουν και να μας αξίζουν, αλλά και γεμάτο γήπεδο. Επιτέλους ο κοιμισμένος γίγαντας πρέπει να ξυπνήσει.
Υστερόγραφο. Επειδή έχει τεθεί κι ένα θέμα για το αν η Προοδευτική έχει τεκμήρια για να επικαλεστεί αποκλειστική χρήση του γηπέδου ‘’της’’, σκέφτομαι και φαντάζομαι ότι δεν βρίσκομαι εκτός θέματος, πως για να χρησιμοποιεί κάθε χρόνο το γήπεδο σαν έδρα, όφειλε και οφείλει να προσκομίζει στον φορέα διεξαγωγής (ΕΠΟ. ΕΠΑΕ) ένα παραχωρητήριο από τον φορέα που είχε και έχει το γήπεδο (ΓΓΑ. Δήμο Νικαίας). Αυτό εξ ορισμού αποτελεί μία μορφή σύμβασης όπου τα δύο μέρη … κλπ, κλπ, αποδέχονται κάποια πράγματα.
Νομικός δεν είμαι αλλά σαν φίλαθλος δικαιούμαι να ρωτήσω. Υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια από τότε που μπήκε ο χλοοτάπητας άλλο σωματείο που να υπέβαλε έγγραφο αίτημα για χρήση του γηπέδου Νικαίας σαν έδρα; Είμαι παράλογος κε Καπερνάρο; Για δείτε το λιγάκι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων