Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

8/24/2008

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΑΜΠΡΟ

<<Σχετικά με κάποια αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν σχετικά με την όχι καλή εικόνα που έχει δείξει η ομάδα στα φιλικά που έχει δώσει, θέλουμε να απαντήσουμε το εξής. Μην κρίνετε τίποτα ακόμα, γιατί ούτε ξέρουμε και τις άλλες ομάδες πως παίζουν και σίγουρα το αγωνιστικό πρόσωπο μιας ομάδας θα φανεί στα επίσημα παιχνίδια. Να είστε σίγουροι, ότι αν χρειαστεί να πούμε κάτι που δεν μας αρέσει, ή μας βάζει σε σκέψεις, θα το κάνουμε χωρίς κανένα δισταγμό>>.
Προσυπογράφω χωρίς την παραμικρή ένσταση το σχόλιο του φίλου Μιχάλη Πετράκου που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του συνδέσμου φιλάθλων.
Σας βεβαιώνω πως ανάλογα σχόλια φτάνουνε και στα δικά μου αυτιά, κι επειδή ζούμε σε μια χώρα που χαϊδευτικά ονομάζεται Ψωροκώσταινα και έχει την κωλοπιλάλα για εθνικό σπορ, θεωρώ ότι πρέπει να κάνω μερικά απολύτως αναγκαία σχόλια.
Κατ’ αρχήν θυμίζω ότι πριν από μερικούς μήνες φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε αμφίβολη ακόμη και την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία, και σήμερα θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο στόχο την άνοδο στην Γ εθνική, σαν συνέπεια της διοικητικής αλλαγής που προέκυψε.
Η προετοιμασία της ομάδας στα τρία πέντε πηγάδια, αντιστοιχούσε σε επίπεδο επαγγελματικής ομάδας, και πραγματοποιήθηκε χωρίς τσιγκουνιές, προβλήματα, και εκπτώσεις.
Με την επιστροφή της ομάδας, υπήρχε ήδη ένα πρόγραμμα 14 φιλικών αγώνων, που υλοποιείται στο ακέραιο με αντιπάλους που είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην συγκεκριμένη κατηγορία, έτσι που η ομάδα να μπορέσει να τεστάρει τις δυνατότητες της ακριβώς στο επίπεδο του ανταγωνισμού που θα βρει μπροστά της.
Το ότι οι αγώνες διεξάγονται εκτός έδρας, δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί ο στόχος της ανόδου προϋποθέτει οπωσδήποτε και πολλές εκτός έδρας νίκες, και η εξοικείωση με αντίξοες γηπεδικές συνθήκες μόνο κακό δεν κάνει.
Ότι η φυσική έδρα της ομάδας δεν είναι ακόμη διαθέσιμη, είναι πρόβλημα και μάλιστα χοντρό. Όμως ότι φτάσαμε μέχρι εδώ δεν οφείλεται μόνο στους εχθρούς της Προοδευτικής που απεργάζονται το κακό της, αλλά και στις δικές μας ολιγωρίες.
Όταν φτάνεις να παίζεις αγώνα Α εθνικής πριν τέσσερα χρόνια, και οι θεατές που βρίσκονται στο γήπεδο να είναι λιγότεροι από τους θαμώνες που βρίσκονται στα καφέ της πλατείας Μέμου και της Ελευθερίας την ίδια ώρα, και δεν κάνεις τίποτα για να το αντιστρέψεις, τότε με μαθηματική ακρίβεια δημιουργείς πρόβλημα που θα το βρεις μπροστά σου.
Η κρίση που περάσαμε με το γηπεδικό αγγίζει τα όρια της δοκιμασίας. Για την ώρα πάντως, τέλος καλό όλα καλά. Το γήπεδο θα παραδοθεί για τις ανάγκες της ομάδας στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση το πρόβλημα που προέκυψε να το αντιμετωπίσουμε σαν δικαιολογία, γιατί κάτι τέτοιο δημιουργεί αρνητική ψυχολογία.
Ξέρω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού πολλών υπάρχει το σπέρμα της αμφιβολίας. Μήπως οι νέοι ηγέτες είναι ‘’μυρωδιές’’, και τελικά τα κάνουνε μούσκεμα;
Πέρα από το γεγονός αδέρφια ότι στο επίπεδο της επιχειρηματικότητας είναι έτη φωτός μπροστά απ’ όλους εμάς, σας βεβαιώνω ότι και στο επίπεδο της καθημερινότητας έχουνε πλήρη αντίληψη για το τι γίνεται και δεν γίνεται, (αναφέρομαι στα κορυφαία στελέχη, και καταλαβαίνετε πολύ καλά τι λέω) και δεν θα διστάσουν να κάνουν όσες διορθωτικές κινήσεις απαιτηθούν, αν απαιτηθούν.
Εξ άλλου εκτός από το Μπαταγιάννη υπάρχει κι ένας κύκλος προσώπων που προέρχεται από την οικογένεια της Προοδευτικής που γνωρίζει άριστα, πρόσωπα, πράγματα, γεγονότα, και καταστάσεις και αν χρειαστεί θα βάλει πλάτη έτσι απλά και χωρίς ανταλλάγματα.
Σημειώστε ότι στο Δ.Σ. της Προοδευτικής συμμετέχουν εκπρόσωποι τόσο του συνδέσμου φιλάθλων, όσο και του συλλόγου παλαιμάχων, εκπροσωπώντας την κοινή γνώμη των φιλάθλων της ομάδας, που μπορούν και οφείλουν σε τελική ανάλυση να ενημερώνουν τον κόσμο, για το πώς παίρνονται οι αποφάσεις, και τι είδους αποφάσεις.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή περισσότερες από τρεις εντεκάδες παιχτών, κάτι που δίνει πολύ μεγάλη δυνατότητα επιλογής σχημάτων μέχρι να οριστικοποιηθεί ο τελικός βασικός κορμός. Αποκτήθηκε μια ολόκληρη καινούργια ομάδα χωρίς μα φύγουν οι καλύτερες μονάδες της περσινής. Γι’ αυτό λίγη υπομονή αδέρφια δεν βλάφτει.
Περάστε από τα νέα γραφεία της ομάδας απέναντι από την Παναγίτσα και ζητήστε από τη Βούλα να σας κεράσει καφέ. Τα γραφεία λειτουργούν πλέον κανονικότατα, και η σύγκριση με τα προηγούμενα του Ασύλου είναι καταλυτική. Υπάρχει εκτός από την αίθουσα υποδοχής στο ισόγειο, η αίθουσα Δ.Σ. στον πρώτο όροφο, καθώς και γραφείο προέδρου. Με δυο λόγια εικόνα νοικοκυρεμένου συλλόγου.
Υπάρχουν επιτέλους πολλά θετικά στοιχεία που μπολιάζονται στην κουλτούρα του συλλόγου, και θέλουν χρόνο μέχρι να αφομειωθούν και να γίνουνε κοινός τόπος. Και οι αλλαγές όσο αναγκαίες κι αν είναι φίλοι αναγνώστες, έχουν πάντα τη δυσκολία τους.
Πληροφορούμαι πως τα νέα εισιτήρια διαρκείας που θα κυκλοφορήσουν θα είναι στις ίδιες τιμές με τις περσινές. Εισιτήρια των 50 ευρώ σημαίνει μέση τιμή εισιτηρίου ανά αγώνα λιγότερη από 4 ευρώ. Μικρότερη ακόμα κι από τα πέντε ευρώ που ζήτησε το βυσσινί προλεταριάτο. Τσακίστε τα.
Δεν είναι δυνατό να μιλάμε για σύγχρονο γήπεδο, νέο γήπεδο, ότι άλλο γήπεδο, όταν σ’ ένα γήπεδο 4.500 θέσεων καλύπτουμε σε κάθε αγώνα μόλις και μετά βίας το 10% με 20% της συνολικής χωρητικότητας. Στο κλουβί φέτος χρειαζόμαστε οπωσδήποτε εικόνες σαν κι αυτή.
Μην ξεχνάτε πως η υπόθεση της αναγέννησης του συλλόγου είναι πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα στοίχημα για τον κόσμο της ομάδας. Ας κάνουμε ότι πρέπει και θα δείτε πως θ’ ακολουθήσουν κι οι παίχτες, κι η τεχνική ηγεσία, κι η διοίκηση, κι όλοι οι παρατρεχάμενοι που θα δηλώσουν φίλοι και συνοδοιπόροι.
Οφείλουμε να χωνέψουμε ότι στο επίπεδο της Δ εθνικής δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανένα, και δεν πρέπει να βρούμε ανταγωνισμό, με σεβασμό πάντοτε για όλες τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στον όμιλο.
Θυμηθείτε ότι στο περιφερειακό πρωτάθλημα, όσα χρήματα και να διαθέσεις δεν μπορείς να στήσεις μια ομάδα έτσι όπως ακριβώς τη θέλεις. Και νεαρούς αδοκίμαστους ποδοσφαιριστές πρέπει να χρησιμοποιείς, (μακάρι το μέτρο να εφαρμοζότανε και σε μεγαλύτερες κατηγορίες) και ξένους παίχτες δεν μπορείς να πάρεις, κι όταν χτίζεις μια ομάδα από την αρχή, πάντα παίρνεις ρίσκα.
Γι’ αυτό το λόγο ο δωδέκατος παίχτης της ομάδας- ο κόσμος της- οφείλει να δίνει σε κάθε παιχνίδι το παρόν προκειμένου να κάνει τη διαφορά, και η επιτυχία μην ξεχνάτε ότι προϋποθέτει πρώτα απ’ όλα, και πάνω απ’ όλα, δημιουργία θετικού κλίματος
Θυμίζω επίσης πως υπάρχει και η ομάδα μπάσκετ, που θα παίξει φέτος στη Γ εθνική και πρέπει οπωσδήποτε να τη στηρίξουμε, όπως και τα υπόλοιπα τμήματα που πρέπει να ξεφύγουν επιτέλους από τον κύκλο της μάχης επιβίωσης. Κι επειδή στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό, όπως λέει κι ο Μιχάλης, στην ώρα του θα κρίνουμε τον κουρέα που θα τον ξυρίσει.
Δημήτρης Βεντούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων