Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

7/18/2008

ΑΚΑΡΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον δήμαρχο Νικαίας Στέλιο Μπενετάτο, και τους εκπροσώπους της Προοδευτικής Παναγιώτη Μπαταγιάννη και Σταμάτη Μόλαρη δεν είχε το προσδοκώμενο θετικό αποτέλεσμα.
Ο δήμαρχος Νικαίας επιβεβαίωσε την απόφαση του δήμου να τοποθετήσει συνθετικό χλοοτάπητα στο γήπεδο, όπου το μόνο βέβαιο είναι ότι θα επιτρέψει να παίζει εκεί και η Προοδευτική!
Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για καταληκτική παράδοση του γηπέδου προς χρήση, δεν παρουσιάσθηκε καμιά προδιαγραφή για το τι είδους και τι προδιαγραφών χλοοτάπητας θα τοποθετηθεί, δεν υπήρξε καμία δέσμευση για το αν θα γίνεται αποκλειστική χρήση του γηπέδου από την Προοδευτική, ούτε για τον χρόνο που θα χρησιμοποιείται καθημερινά το γήπεδο και από ποιους.
Δεν σχολιάσθηκε γιατί το νέο μοντέλο χρήσης του γηπέδου εφαρμόζεται αποκλειστικά στο γήπεδο Νίκαιας και σε βάρος της Προοδευτικής, και όχι στο επίσης δημοτικό γήπεδο Νεάπολης.
Δεν συζητήθηκε αν θ’ ανάβουν και πως οι πυλώνες ηλεκτροφωτισμού, ποιος θα πληρώνει το ρεύμα το νερό και την απαραίτητη συντήρηση, και δεν παρουσιάσθηκε κανένα πλάνο συνολικής ανακαίνισης των χώρων του γηπέδου, καθώς όλη η εγκατάσταση βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης απαξίωσης και προφανώς κάτι τέτοιο δεν κρίνεται θέμα άξιο συζήτησης,
Το όλο ζήτημα εξαντλείται απ’ ότι φαίνεται στην τοποθέτηση κάποια στιγμή ενός συνθετικού τάπητα προφανώς του σωρού, και το πώς το γήπεδο Νικαίας θα μετατραπεί σε μια απόλυτα παρωχημένη εγκατάσταση διεξαγωγής αγώνων τοπικού επιπέδου, όπου 4.500 άδεια καθίσματα θα παρακολουθούν τις συναρπαστικές αναμετρήσεις ενδεχομένως ακόμη και Γ τοπικής κατηγορίας.
Ο δήμαρχος της πόλης παρ’ ότι προέρχεται από ένα πολιτικό χώρο που θέλει ν’ αλλάξει την μοίρα του κόσμου με αντίσταση, ανυπακοή, και επανάσταση, υπεραμύνθηκε της θέσης ότι οι αποφάσεις δεν αλλάζουν, και για να χρυσώσει το χάπι στην εύλογη παρατήρηση ότι ήδη έχουν επενδυθεί χιλιάδες ευρώ για μεταγραφές και οι προσδοκίες για το μέλλον της ομάδας απαιτούν τουλάχιστον ένα δικό της γήπεδο, και το συγκεκριμένο γήπεδο είναι το σπίτι της, δήλωσε πως όταν η Προοδευτική επανέλθει σε επαγγελματική κατηγορία το θέμα θα επανεξεταστεί, και πως η δημοτική αρχή τιμά και σέβεται την Προοδευτική!
Επειδή καταλαβαίνουμε ότι η αδρεναλίνη ανεβαίνει, και η αγανάκτηση ενδεχομένως να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, συνιστούμε ψυχραιμία και σαν πρώτο βήμα δίνουμε ραντεβού την Δευτέρα 21 Ιουλίου στις 18:00 στο γήπεδο Νικαίας στην πρώτη εμφάνιση της νέας ομάδας, της νέας διοίκησης, του νέου αγώνα που ξεκινάμε.
Ο αγώνας αδέρφια θα έχει πολλά επεισόδια, οι μάχες που θα δοθούν από εδώ και πέρα θα είναι μεγάλες και δύσκολες, και δεν χρειάζεται απλά η παρουσία όλων, αλλά και η ενεργητική συμμετοχή όσων αγαπούν την Προοδευτική.
Κάποιοι ενδεχομένως πιστεύουν ότι θα κωλώσουμε, θα ξεφουσκώσουμε, και τελικά θα μας υπαγορεύσουν τις αποφάσεις τους. Στο χέρι μας είναι να τους δώσουμε να καταλάβουν, ότι στο τέλος απλά θα συμβεί το εντελώς αντίθετο.
Θυμηθείτε πως το 1997, όταν η ομάδα μας ξαναγύρισε στην μεγάλη κατηγορία μετά από 27 χρόνια, 700 άτομα ταξίδεψαν στην Δράμα για να πανηγυρίσουνε την άνοδο στο τελευταίο παιχνίδι, και άλλοι τόσοι βρέθηκαν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού για να υποδεχθούν την αποστολή στην θριαμβευτική επιστροφή της τις πρώτες πρωινές ώρες. Ήδη έχετε ήδη ένα μέγεθος για το τι κόσμος πρέπει να βρεθεί την Δευτέρα στο γήπεδο.
Ελάτε στο γήπεδο και μη φέρετε μαζί σας μόνο γνωστούς και φίλους, Ελάτε με τις γυναίκες σας, τις κόρες σας, τις μανάδες σας, όποιον τέλος πάντων μπορεί να παραβρεθεί. Η πρώτη νίκη έχει καταχτηθεί ήδη, και έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι άσπονδοι φίλοι μας καταφέρανε να μας ξυπνήσουν από το λήθαργο.
Αυτές τις μεγάλες στιγμές είμαστε απόλυτα συντονισμένοι με την πανίσχυρη και φιλόδοξη διοίκηση του συλλόγου μας, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να υποσκάψει το μέλλον της Προοδευτικής, ούτε να διαγράψει την ιστορία μας.
Ραντεβού την Δευτέρα, και μέχρι τότε κινητοποίηση για να δώσουμε το μεγαλύτερο δυνατό παρόν, και ως εκείνη τη μέρα ψυχραιμία. Τίποτα δεν τέλειωσε, τώρα ξεκινάνε όλα.
Από την διαχείριση του blog.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων