Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

7/17/2008

Άμεση ανάγκη η αλλαγή της ΚΑΚΗΣ οπαδικής νοοτροπίας των προοδευτικάνων.

Κείμενο του Δημήτρη Μ. (dimitrisproo@hotmail.com)

Είμαι οπαδός της Προοδευτικής από πιτσιρικάς. Ποτέ δε ντράπηκα για αυτήν την επιλογή μου. Σε μια ηλικία 15-16 ή και 18 ετών το μυαλό δεν είναι πηγμένο. Είναι η ηλικία που το αίμα βράζει πιο πολύ από κάθε άλλη φορά και το μυαλό είναι κάμποσα χιλιόμετρα πάνω από το κρανίο. Αλλά ποτέ δε μετάνιωσα για ότι έκανα καλό ή κακό, άσχετα αν αυτά είναι πολλά ή λίγα.
Τα τελευταία χρόνια, έχοντας υπάρξει και ως μέλος του Δ.Σ. στο Σ. Φ. Προοδευτικής είδα και γνώρισα καταστάσεις που γούσταρα με χίλια, αλλά και άλλες που με έκαναν να ξενερώσω απίστευτα με τη νοοτροπία ορισμένων οπαδών της ομάδας. Δεν αναφέρομαι σε χουλιγκανισμούς, φασαρίες κλπ αλλά θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοώ.
Όπως όλοι ξέρετε, τα τελευταία χρόνια – και συγκεκριμένα από το 2001 και μετά – η ομάδα που λατρέψαμε, πέρασε χοντρό λούκι. Η «διοίκηση» Καρρά σχεδόν διέλυσε την ομάδα που έχει προσφέρει πολλά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου με το δικό της τρόπο. Τότε στις τάξεις των οπαδών υπήρχε έντονος προβληματισμός για το μέλλον της ομάδας. Τα πηγαδάκια μεταξύ μας έδιναν και έπαιρναν. Πολλοί λέγαμε ότι θα βρεθεί λύση. Υπήρχαν όμως και αρκετοί που είχαν κάνει καραμέλα την εξής φράση: «Εντάξει ρε μάγκες, να φύγει ο Καρράς. Αλλά έτσι που είναι η ομάδα σιγά μην ενδιαφερθεί κανείς να την αγοράσει». Ή έλεγαν: «Ας μείνει ο Καρράς με το συνάφι του γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται για την Πρόο» και διάφορα τέτοια. Υπήρχε δηλαδή μια έντονη απαισιοδοξία που κάθε άλλο παρά ελπίδες μας έδινε. Τη σαιζόν 2006-2007 οι λίγοι οργανωμένοι οπαδοί καταφέραμε (με τη βοήθεια των παλαιμάχων και τους ευχαριστούμε ολόθερμα) να αναγκάσουμε σε άτακτη φυγή τον Καρρά και τα τσιράκια του. Θα μου μείνει αξέχαστο εκείνο το απόγευμα που αντί να μπούμε στο γήπεδο κάναμε πορεία έξω από αυτό φωνάζοντας συνθήματα κατά του Καρρά με αποτέλεσμα να μας κυνηγάει μία διμοιρία ΜΑΤ μέχρι τη πλατεία Μέμου σχεδόν. Αυτό έφερε ικανοποίηση στις τάξεις των οπαδών καθώς και έντονο προβληματισμός για το ποιος θα αναλάβει. Και οι σειρήνες χτυπούσαν ακόμα πιο έντονα τα αυτιά μας με όμοιες με τις παραπάνω φράσεις. Και είχαν και αρκετό πρόσφορο έδαφος μιας και οι ομάδα δεν είχε ούτε καν παιδί για τις μπάλες.
Ευτυχώς αυτές οι σειρήνες σίγησαν στην αρχή για λίγο με την ανάληψη της ηγεσίας από τον κύριο Μπαταγιάννη. Με τα λεφτά να βγαίνουν από τη τσέπη του και χωρίς να ζητάει ανταλλάγματα μπόρεσε και κράτησε την ομάδα ποδοσφαίρου με μια αξιοπρεπέστατη πορεία στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και ανέβασε την ομάδα μπάσκετ ως πρωταθλήτρια από την Α’ ΕΣΚΑΝΑ στη Γ’ Εθνική!! Και οι σειρήνες σίγησαν τελείως με την (έπειτα από πρωτοβουλία του Μπαταγιάννη) ανάληψη της ηγεσίας της ομάδας από τον κύριο Μπιλ Παναγιωήδη, το κύριο Μόλαρη, τον κύριο Καπερνάρο και το επιτελείο τους. Κανείς πλέον από όλους αυτούς δε μπορούσε να πει τίποτα.
Αργότερα όμως προέκυψε άλλο θέμα από αυτούς. Άρχισαν να λένε για το πόσο αυτοί οι επιχειρηματίες μπορούν να ανταπεξέλθουν στα (πολλά ακόμα) προβλήματα της ομάδας μας. Εν μέρει είχαν δίκιο, αλλά όχι 100%. Όλοι είχαμε μια αγωνία αλλά πολλοί περιμέναμε ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ!! Αυτό τον καιρό μουρμουράνε πάλι οι σειρήνες ότι οι μεταγραφές δεν είναι καλές ποιοτικά και ότι δε μπορεί η νέα διοίκηση να λύσει το μεγάλο γηπεδικό πρόβλημα που έχει η ομάδα.
Εγώ έχω να πω το εξής: Μάγκες, μη τρελαίνεστε. Μη σας πιάνει πανικός και ΚΥΡΙΩΣ μη κρίνετε πριν δείτε!!!!! Για το αν μπορούν να διοικήσουν καλά την ομάδα θα το δείξει ο χρόνος. Σίγουρα ξέρουν ότι αν τα σκατώσουν, όπως ο προηγούμενος, θα έχουν να αντιμετωπίσουν όλους εμάς!! Ας δούμε πρώτα τι θα κάνει η ομάδα τη νέα σαιζόν σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και ακαδημίες και μετά να τους κρίνουμε. Αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό και δημιουργείτε και πίεση που δεν είναι απαραίτητη. Ξέρω ότι αγαπάτε την ομάδα πάρα πολύ όπως κι εγώ και ο καθένας μας. Και ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε αγαπήσει την ομάδα περισσότερο και από την ίδια σας τη ζωή. Αλλά δε κάνετε έτσι καλό. Αλλάξτε τρόπο σκέψης πριν να είναι αργά! Και πείτε σε αυτούς που έφυγαν από το γήπεδο εξαιτίας του Καρρά να επιστρέψουν. Πρέπει οι κερκίδες να ξαναγεμίσουν. Όχι για μένα, αλλά για την ομάδα ΜΑΣ!!!
Κλείνοντας, θα ήθελα να ζητήσω προκαταβολικά μία συγνώμη από αυτούς που διαβάσουν αυτό το κείμενο και θιχτούν. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του κειμένου αλλά η ανάγκη να αλλάξουμε νοοτροπία προς το καλύτερο για την ομάδα μας. Και σκεφτείτε ότι λίγα άτομα μπόρεσαν και άλλαξαν διοίκηση στην ομάδα, τόσο στη ΠΑΕ, όσο και στην μάνα Προοδευτική. Φανταστείτε λοιπόν τι μπορούμε να καταφέρουμε όλοι μαζί.
Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων