Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

7/20/2008

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ... ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ


ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Αύριο το απόγευμα στο γήπεδο Νικαίας στην πρώτη παρουσίαση της ομάδας, θα δώσουν το παρόν και οι δεκατρείς νέοι ποδοσφαιριστές που μέχρι αυτή την στιγμή έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας, και είναι οι παρακάτω:
1) Παντελίδης Δημ. Προηγούμενη ομάδα Ερμής Κορυδαλλού 18 ετών αμυντικός.
2) Χόρτσας Άγγελος. Προηγούμενη ομάδα Α.Ο. Χαϊδαρίου 18 ετών επιθετικός.
3) Κοζής. Προηγούμενη ομάδα Τρίκαλα 26 ετών σέντερ μπακ.
4) Παπαδημητρίου. Προηγούμενη ομάδα Εθνικός Αστέρας 19 ετών αριστερός μπακ.
5) Τουμάσης Σπύρος. Προηγούμενη ομάδα Άγιοι Ανάργυροι 29 ετών αμυντικός μέσος
6) Αρκουμάνης Ανδρέας. Προηγούμενη ομάδα Μαρκό 27 ετών αμυντικός μέσος
7) Μπαλής Χρήστος. Προηγούμενη ομάδα Σαρωνικός33 ετών μεσοεπιθετικός
8) Μαλισιόβας Γιάννης. Προηγούμενη ομάδα Δόξα Βύρωνα 23 ετών επιθετικός μέσος
9) Ζαφειράτος Άρης. Προηγούμενη ομάδα Δόξα Βύρωνα 19 ετών επιθετικός μέσος. Προέρχεται από τον Εθνικό.
10) Καμπουράκης. Προηγούμενη ομάδα ΑΕΚ Καλλονής, 21 ετών. επιθετικός. Προέρχεται από τον Φωστήρα
11) Λαζάρου Τάσος. Προέχεται από την Δόξα Βύρωνα. 29 ετών μεσοαμυντικός
12) Μιχαήλ Ανδρέας. Προηγούμενη ομάδα Παράδεισος Αμαρουσίου. 21 ετών μεσοεπιθετικός.
13) Τσιώλης. Προηγούμενη ομάδα Απόλλωνας Αθηνών. 23 ετών επιθετικός.

Οι μεταγραφές δεν τελειώσανε

Πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, ότι ο μεταγραφικός κατάλογος δεν έχει κλείσει ακόμα. Σε όποιες θέσεις υπάρχουνε ακόμη κενά, και για όποιες θέσεις διαπιστωθούν κενά στην διάρκεια της προετοιμασίας, τα κενά θα καλυφθούν με συπληρωματικές κινήσεις που θα γίνουν στην διάρκεια τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου.
Μην ξεχνάμε πως βασικοί παίχτες που ξεχώρισαν την περσινή περίοδο παρέμειναν στην δύναμη της ομάδας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ενώ παραμένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιας η κάποιων μεταγραφικών κινήσεων που θα αφορούν παίχτες με όνομα και εμπειρία τέτοια, που να μπορούν να κάνουν την διαφορά.
Το σίγουρο είναι και φαίνεται από τον όγκο της μεταγραφικής δραστηριότητας πως η ομάδα που θα διεκδικήσει την επάνοδο της στις επαγγελματικές κατηγορίες την επόμενη αγωνιστική περίοδο, μέρα με τη μέρα, στήνεται, συμπληρώνεται, οργανώνεται, και στο επίπεδο αυτό δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή για γκρίνια και εσωστρέφεια, γιατί τα θέματα που καίνε είναι αλλού κι έχουν να κάνουνε με το τεράστιο γηπεδικό πρόβλημα που έχει προκύψει.

Όλοι την Δευτέρα στο γήπεδο
Αν το γήπεδο κλείσει σύμφωνα με την αμετάκλητη όπως δήλωσε απόφαση του ο δήμαρχος της Νίκαιας, στην καλύτερη των περιπτώσεων (θυμηθείτε ότι στην Ελλάδα ζούμε) δεν πρόκειται να τελείωσει νωρίτερα από τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε η ομάδα δεν θα έχει γήπεδο για προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια, και είναι άγνωστο ακόμη για πόσες αγωνιστικές θα στερηθεί την φυσική της έδρα.
Ακόμη κι όταν θα παραδοθεί το γήπεδο και ανεξάρτητα από το τι χλοοτάπητας θα τοποθετηθεί, και τι είδους χρήση θα γίνεται από τα ερασιτεχνικά σωματεία τα οποία όπως φαίνεται προηγούνται σε προτεραιότητα από την Προοδευτική, θα χρειαστεί οπωσδήποτε και κάποιος χρόνος για την εξοικείωση της ομάδας στο νέο αγωνιστικό περιβάλλον.
Από την απόφαση αυτή δεν θίγεται κανένα σωματείο που μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποιούσε το γήπεδο και πουθενά δεν ανατρέπεται ο σχεδιασμός του, παρά μόνο η ομάδα μας, της οποίας ο προγραμματισμός τινάζεται κυριολεκτικά στον αέρα.
Κάνουμε έκκληση να επικρατήσει η σύνεση και η λογική και η δημοτική αρχή να ξανασκεφτεί την πρόταση που υπέβαλε η διοίκηση της ομάδας να καλύψει με δικά της έξοδα την επισκευή του χλοοτάπητα στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, προκειμένου να μην στερηθεί το σπίτι της την χρονιά που έρχεται, και που το τελείωμα της πρέπει οπωσδήποτε να μας ξαναβρεί στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Με μια μικρή μετάθεση των έργων για 8-9 ΜΗΝΕΣ, για τόσο τεράστιο χρονικό διάστημα μιλάμε, δεν έρθει η συντέλεια του κόσμου. Στο διάστημα αυτό παρέχεται όλη η χρονική άνεση για την επεξεργασία ενός προγράμματος που θα οδηγεί σε ουσιαστική αντιμετώπιση του τεράστιου γηπεδικού προβλήματος που υπάρχει, και στο οποίο η Προοδευτική σαν άμεσα θιγόμενη θα είναι αρωγός και σύμμαχος, και όχι αντίπαλος όπως εκ του πονηρού κάποιοι επιχειρούν να την παρουσιάσουν.
Επειδή στον υπέροχο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου οι ακατανόητες στάσεις και συμπεριφορές δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας, καταλαβαίνετε όχι το πόσο αναγκαία, αλλά κατά κυριολεξία κρίσιμη είναι η παρουσία μας στο γήπεδο το απόγευμα της δευτέρας, για να δηλώσουμε ότι η Προοδευτική είναι εδώ. Άλλοι είναι αλλού γι’ αλλού.

Όταν δεν υπάρχουν δρόμοι τους ανοίγουμε εμείς
Επειδή υπάρχουν και κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με την πληγωμένη Προδευτικάνικη περηφάνια μας, αξίζει να θυμίσουμε πως το στοίχημα της ανόδου δεν αφορά μόνο την υπόσχεση και τον στόχο που έθεσε η διοίκηση, αλλά κι ο ίδιος κόσμος της Προοδευτικής που απαίτησε την αναγέννηση του συλλόγου από την τέφρα του.
Όποια και να ‘ναι η εξέλιξη θετική η αρνητική, ο δωδέκατος παίχτης αδέρφια πρέπει να δίνει πάντα και παντού το παρόν τη χρονιά που έρχεται, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή με το κλίμα που εμείς θα διαμορφώσουμε, σε ποιον ανήκει η επόμενη χρονιά. Αλλοίμονο αν δεν φανούμε άξιοι για κάτι τέτοιο
Είναι επιλογή όλων μας, και όχι μόνο της διοίκησης (που κάποιοι είναι τόσο λίγοι, που χρειάζονται τηλεσκόπιο αστεροσκοπείου για να δούνε σε πιο γαλαξία βρίσκεται), να ξαναφτάσουμε στην κορυφαία κατηγορία με την μαγκιά μας, χωρίς παντρολογήματα, εξαγορές και διακίνηση χρημάτων κάτω από το τραπέζι, γιατί απλά έτσι έχει μάθει το σύστημα να δουλεύει, και πρέπει ντε και καλά για να φτάσουμε στο στόχο μας, αν φτάσουμε ποτέ, να ακολουθήσουμε τη λογική και τις πρακτικές που άλλοι θα μας επιβάλλουν.
Έχουμε και την δύναμη και την νοοτροπία να κάνουμε τα πράγματα με τον δικό μας τρόπο. Δεν επαιτούμε, απαιτούμε όσα δικαιούμαστε για να φτάσουμε από την σημερινή εικονική πραγματικότητα στην φυσική μας θέση, στην κορυφαία κατηγορία, και ξεκαθαρίζουμε πως δεν πρόκειται να ξανακάνουμε την ομάδα μας πρόσφυγα, επειδή κάποιοι απλά μας έχουνε προγράψει.
Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, ένας από τους δύο Ολυμπιακούς Βόλου έβγαλε στο σφυρί το δικαίωμα συμμετοχής στην Γ εθνική για 500 χιλιάρικα, ο Ιωνικός με το ειδικό βάρος που διαθέτει προσφέρεται σε υποψήφιους αγοραστές, για δύο μιλιόνια, (όσο η μια γάμπα του Ζιλμπέρτο Σίλβα), ο ιστορικός Αίαντας Σαλαμίνας που αγωνίζεται στην Γ εθνική άλλαξε ιδιοκτήτη για 150 χιλιάρικα, (όσο κάνει ένα δυομισάρι στον Κορυδαλλό), και οι οπαδοί του Εθνικού θα πρέπει να αισθάνονται με το στανιό χαρούμενοι, που θα πρέπει να κάνουνε 50 χιλιόμετρα πήγαινε έλα για να δούνε την ομάδα τους στη Γλυφάδα.
Ενδεχόμενα κάποια πρόσωπα που επηρεάζουν τις τύχες του Πειραϊκού ποδοσφαίρου, να αισθάνονται πως όταν πας σε ένα εστιατόριο, σου αρκεί για να χορτάσεις ένα κουβέρ ψωμί κι ένα ποτήρι νερό και αφού μέχρι εκεί φτάνουνε τα όνειρα, οι στόχοι, και οι φιλοδοξίες τους, είναι υποχρεωμένοι κι οι άλλοι να τους ακολουθούν.
Για την ιστορική και πρωτοπόρα Προοδευτική, που εκπροσώπησε και εκπροσωπεί μια κοινωνία που η καρδιά της χτυπάει ακόμα στο αριστερό μέρος του στήθους κι όχι στους αστραγάλους (για να μην πούμε που αλλού χτυπάει, αν χτυπάει) αυτό δεν αρκεί. Και σ’ όσους προσπαθούνε να μας κλείσουνε το δρόμο απαντάμε μ’ αυτό που είπε ο Αννίβας προ των πυλών της Ρώμης, Αν δεν υπάρχουν δρόμοι θα τους ανοίξουμε εμείς.

Για το blog, Βασίλης-Δημήτρης... και οσοι ειστε μαζι μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων