Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/22/2008

PROO-PHOENIX, A.D.S.L-WORLD CHAMPION

Ήτανε βράδι στην πλατεία Ελευθερίας, πάει πολύς καιρός όταν κάποιοι φίλοι με ρωτήσανε, αν διαβάζω βυσσινί προoλεταριάτο. Ρώτησα αν παίρνουνε ληγμένα με διαβεβαίωσαν πως όχι, και με παρέπεμψαν στο blog. Ήτανε η πρώτη επαφή. Χειμώνα καιρό χτυπάει το τηλέφωνο και κατάπληκτος ακούω πως στην Προοδευτική μπήκε κάποιος που έχει ένα δις δολάρια προσωπική περιουσία! Δεν κρατήθηκα κι έβαλα τις φωνές. Δε μου ‘φτανε η πίκρα μου για το κατάντημα της ομάδας, να τρώω στο κεφάλι και τέτοιες παπαριές, παραπήγαινε. Η απάντηση ήταν καταπέλτης. Αν δεν πιστεύεις μπες στο blog για να δεις. Η Τρίτη και φαρμακερή ήρθε από μια φίλη που έμαθε από μένα, για τη δική μας ιστοσελίδα. Μου ‘πεσε το ακουστικό απ’ αυτό που άκουσα. Όπως ξέρεις μου είπε από ποδόσφαιρο δεν σκαμπάζω, αλλά οι κοινωνικές αναφορές που έχει είναι φοβερές. Ο τύπος είναι πραγματικά απίστευτος. Έτσι άρχισα να ψάχνω ποιος είναι αυτός ο Kalamvokas.

Όταν θα ξαναγραφτεί μετά από χρόνια η ιστορία της ομάδας, θα ‘χει και τ’ όνομα του Βασίλη μέσα. Ότι αποκτήσαμε ιστοσελίδα στη Δ εθνική όταν δεν είχαμε στην Α, είναι το λιγότερο της υπόθεσης. Ότι βρέθηκε ένας τύπος που ‘βαλε φωτιά στη στάχτη, όταν όλα μοιάζανε τελειωμένα δεν είναι το πιο σημαντικό. Ότι ο άνθρωπος αυτός έκανε από μόνος του το Φοίνικα να φτερουγίσει σ’ όλη τη γη, και στις πέντε ηπείρους, μεταφέροντας το μήνυμα είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα, είναι ιστορικό, μοναδικό, και αδιαπραγμάτευτο.

Όταν ήρθε κι η νέα διοίκηση, πίστεψα πως είναι κι η δική μου ώρα να βάλω πλάτη. Κι η ιστορία της αναγέννησης του συλλόγου θέλει πολλές πλάτες αδέρφια. Το βήμα αυτό είναι δικό σας και δικό μας. Προδευτικάνικο αλλά κι αυτόνομο χωρίς δεκανίκια και εξαρτήσεις. Και δίνει βήμα ν’ ακουστεί κι η δική σας φωνή, κι η δική σας γνώμη, προσμετρώντας, ότι εκτός από οπαδοί είμαστε και πολίτες.

Στο σημείο αυτό θέλω με το χέρι στην καρδιά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλους εσάς που ψηφίζετε. Τα καλά σας σχόλια τα εισπράττουμε σαν ένδειξη, για το πόσο ψηλά έχουμε βάλει τον πήχυ όλοι μας. Όμως το συγκλονιστικό, το υπέροχο, το ανεπανάληπτο, έχει να κάνει με τον τρόπο που ψηφίζετε, και φαίνεται. Μια ψήφο ο καθένας χωρίς λαμόγιες και ψιλοπουστιές. Νοιώθεις πως ο καθένας περιμένει και τους άλλους για να εκτιμήσει το συνολικό αποτέλεσμα.

Το νοιώθω σαν κοινωνική κατάκτηση στους καιρούς που ζούμε, ότι μπορούμε να κερδίσουμε μια νέα συλλογικότητα, που δεν αποστερεί σε τίποτα την κατάθεση της ατομικής γνώμης. Το μήνυμα ότι μαζί διαμορφώνουμε για πρώτη φορά το διεκδικητικό πλαίσιο της Προοδευτικής του 21ου αιώνα, φαίνεται ότι πιάνει ρίζα.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Βασίλη που μου ‘δωσε τη δυνατότητα να γίνω blogger, και να γνωρίσω αυτό τον ολοκαίνουργιο τρόπο αμφίδρομης επικοινωνίας, που ανατρέπει συνολικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε όχι την ενημέρωση, αλλά την ίδια την επικοινωνία.

Πέστε μου σε ποιο μέσο θα μπορούσα να μιλήσω για την προσφυγική μας ρίζα, ανατρέποντας στερεότυπα και χαρακτηρισμούς που κουβαλούσαμε σαν βάρος μέχρι σήμερα; Ότι βρίσκομαι στην εξάδα ενός διαδικτυακού δημοσιογραφικού διαγωνισμού το οφείλω στον Βασίλη. Αν δεν με βάφτιζε blogger, δεν θα ‘χα κίνητρο να το κάνω.

Αδέρφια το μέλλον μας ανήκει. Η τάση ήδη φαίνεται. Στηρίξτε αυτό που γίνεται και δεν αφορά εμάς, αλλά την ομάδα μας και την κοινωνία που εκπροσωπεί. D.V.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Διάλεξα τον Φοίνικα του Χάρρυ Πόττερ για φωτογραφία, γιατί δεν βρίσκω άλλο τρόπο να εξηγήσω τα μαγικά που συμβαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων