Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/29/2008

Γηπεδο Νικαιας Μερος Δευτερο.....και μια αλλη γνωμη...

Το Κλουβι οπως φαινεται απο δορυφορο!!

Ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις τα τελευταία χρόνια έχει να κάνει με το αν το ‘’κλουβί’’ πληρεί τις προϋποθέσεις για την διεξαγωγή αγώνων Α εθνικής κατηγορίας. Η απάντηση είναι πολύ απλή. Σύμφωνα με τα κριτήρια της UEFA που θεωρεί ανεπαρκές ακόμη και το εθνικό στάδιο της Λάρισας, φυσικά και είναι ακατάλληλο για αγώνες υψηλού επιπέδου.

Σε σχέση με τα εν Ελλάδι ισχύοντα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ας βγούνε Γ.Γ.Α και ΕΠΟ σαν καθ’ ύλην αρμόδιοι φορείς να προδιαγράψουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις που πρέπει να διαθέτει ένα γήπεδο για να θεωρείται κατάλληλο για αγώνες κορυφαίων κατηγοριών, και μετά να μας πούνε πόσα γήπεδα σε πανελλαδικό επίπεδο είναι κατάλληλα για αγώνες ‘’super league’’ και πόσα όχι.

Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των γηπέδων ανήκει είτε στο κράτος είτε στους δήμους, ας ανοίξουνε μετά το πουγκί τους για να γίνουνε οι απαιτούμενες βελτιώσεις. Μέχρι να συμβεί αυτό, δηλαδή ποτέ γιατί έχει μεγάλο κόστος, εμείς θα θεωρούμε ότι στο κλουβί μπορούνε να διεξαχθούν αγώνες Α εθνικής όπως συνέβη και στα προηγούμενα χρόνια.

Ένα θέμα που επίσης σέρνεται, έχει να κάνει με την στατική επάρκεια της μεγάλης κεντρικής εξέδρας. Τρεις περιπτώσεις υπάρχουν. Να είναι όλα εντάξει, να χρειάζεται συγκεκριμένα μέτρα στήριξης, να είναι κατεδαφιστέα. Σε κάθε περίπτωση ο δήμος Νικαίας σαν ιδιοκτήτης του γηπέδου, έχοντας ολόκληρη τεχνική υπηρεσία στη διάθεση του, οφείλει να προχωρήσει άμεσα στους αναγκαίους ελέγχους και να ενημερώσει έγκαιρα και σωστά αν υπάρχει πρόβλημα και σε τι συνίσταται , για να ξέρουμε κι εμείς που πάμε στο γήπεδο τι μας γίνεται.

Σ’ ότι αφορά τις αναγκαίες παρεμβάσεις ανακαίνισης, αυτές αφορούν τρία πράγματα. Ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου, ανακαίνιση του χώρου των κερκίδων, των κοινόχρηστων εγκαταστάσεων (κυλικεία τουαλέτες) και του περιβάλλοντος χώρου γύρω από το γήπεδο, αλλά και του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας της εγκατάστασης , που είναι εντελώς πρωτόγονη και παρακμιακή. Το θέμα είναι μεγάλο και θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

Ο επικοινωνιακός καθρέφτης κάθε ομάδας πέρα από τα αποτελέσματα είναι το γήπεδο της. Δείξε μου το σπίτι σου να σου πω τι είσαι. Το συγκεκριμένο γήπεδο παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης και μυρωδιά μούχλας. Με μια λέξη η απόλυτη απαξίωση.

Αν και δεν θέλω να ξύνω πληγές, υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για την ανυπόφορα κακή εικόνα που έβγαζαν για την ομάδα μας τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα τα προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας όχι άδικα το ερώτημα, ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να βρίσκονται στην κορυφαία κατηγορία με τέτοιο γήπεδο, με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα σε επίπεδο συνειρμών, αλλά και πρακτικών επιπτώσεων.

Για το λόγο αυτό η διοίκηση της ομάδας, οφείλει να διαχειριστεί το θέμα γήπεδο σαν τον υπ’ αριθμό ένα στόχο, με στρατηγικό σχεδιασμό, και προοπτική βάθους χρόνου.

Ακόμη κι αν αποφασίσει αύριο κιόλας η δημοτική αρχή του Κορυδαλλού να εγκρίνει την δημιουργία νέου μεγαλύτερου και πιο σύγχρονου γηπέδου, μέσα στα διοικητικά όρια της πόλης, είτε στο ΕΑΚ είτε στο Σχιστό αυτό στην καλύτερη περίπτωση θα πάρει κάποια χρόνια μέχρι να υλοποιηθεί.

Οπότε όπως λένε και στο χωριό μου κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε. Πρώτος στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την μετατροπή του κλουβιού σε NO GATE ARENA. Πιστέψτε με ότι μπορεί να γίνει χωρίς θεόρατο κόστος.

Επειδή στο χωριό μου επικαλούνται μια ακόμη παροιμία που λέει ότι με το νου πλουταίνει η κόρη με το νου κι η ακαμάτρα, να είστε βέβαιοι ότι τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί αν δεν υπάρξει μια κεντρική πολυετής συμφωνία ανάμεσα στο δήμο Νικαίας και την Προοδευτική, κι αυτό έχω την εντύπωση πως είναι κάτι, που συμφέρει και τις δυο πλευρές.

Πιστεύω πως η καλή διάθεση δεν λείπει από κανένα μέρος, και επειδή η εμβέλεια και το κύρος των προσώπων που βρίσκονται κοντά στην ομάδα εγγυάται την τήρηση της όποιας συμφωνίας, το γήπεδο γρήγορα θα ξεφύγει από την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, και θα λάμψει όχι μόνο σαν εμφάνιση, αλλά και σαν δυνατότητα φιλοξενίας πολύ περισσότερων, και πολύ καλύτερων εκδηλώσεων, αθλητικών και όχι μόνο. Κι αυτά μπορούν να πιστωθούν σαν οφέλη, και σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο εικόνας, και για τα δυο μέρη.

Είναι τραγικό να σκέφτεσαι ότι η Προοδευτική διανύει την ένατη δεκαετία της ζωής της, και δεν έχει όχι κατάλληλες εγκαταστάσεις σε σχέση με τις ανάγκες της και την ιστορία που κουβαλάει, αλλά ούτε καν εγκαταστάσεις. Μόνο ο βυσσινί ιματισμός μας απέμεινε σαν περιουσιακό στοιχείο, και δυστυχώς ακόμη και αυτόν, κάποιοι εξακολουθούν να τον βάζουν σε ψηφοθηρικό κλήρο.

Το γηπεδικό θέμα αδέρφια, σας βεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να το εξαντλήσουμε σε πέντε ή δέκα συνέχειες. Θα το κρατάμε συνεχώς ανοιχτό και θα το προβάλλουμε όσο χρειαστεί μέχρι ν’ αποκτήσουμε με τη δική σας συνδρομή και συμμετοχή τις εγκαταστάσεις που δικαιούμαστε, και μας αξίζουν. Συνεχίζουμε. Δ.Β.

ΒΚ..Επιτρεψτε μου να τοποθετηθώ και γω αλλα σε αλλη βαση... Μιλαμε για τους δημους και το κρατος απο αυτο το μπλογκ χωρις να χαϊδεύουμε αυτια. Σε αυτο το στυλ θα κινηθω και γω στις παρακατω γραμμες αλλα επιτρεψτε μου να τα χωσω οπως λεμε στην πλατεια και στους δικους μας. Τους Προοδευτικανους.. Αυτους που τους ξερουν ολοι στα γραφεια των δημων και των βουλευτων των χαρτογιακαδων και των παρατρεχαμενων του καθε αφισσοκολλημενου...

Ολοι εσεις ρε παιδια που εχετε μια φημη στην περιοχη και στην ομαδα, που ζουσατε απο την ομαδα τι κανατε τοσα χρονια για το γηπεδικο και τα μυρια οσα προβληματα ειχαμε. Εσεις λεγατε οτι ζειτε για την ομαδα και οτι ειστε συνδεδεμενοι συναισθηματικα με αυτην απο παιδια και οι πατεραδες σας εκανα και εραναν για την Προο και εσεις μπολιαστήκατε με αυτην.
Που ειναι οι καρποι σας κυριοι?? Να σας πω εγω που ειναι... Θεσεις στο δημο Κορυδαλλου και αλλου, μαριονετες με αντάλλαγμα στις εκλογες και μουρη στις πλατειες. Υπαρχουν ανθρωποι που εχουν κανει τεραστεια πραγματα και τους ξερουμε, αλλα και αλλοι που δεν τους ξερει κανεις. Αυτους σεβομαι εγω σαν οπαδος. Γιατι ειναι σαν και μενα. Ενα τσουρμο λαϊκοί ανθρωποι που εχουν το κεφαλι και τις καρδιες ψηλα.Δεν σκυβουν σαν αυλοκολακες, ουτε κοιτανε χαμηλα τις τσεπες του εκαστοτε διοικουντα. Οπως γινεται εδω και χρονια, και γινετε δυστυχως ακομα.
Οταν δεν βλεπουμε αποτελεσμα, μπορουμε να συμπερανουμε οτι καπου χανει το αυλακι και δεν ποτιζεται το χωραφι. Το νερο χανεται στην διαδρομη, καποιος το κλεβει, ή το αφηνει να χαθει στο χωραφι του γειτονα. Για τι αμα κοιμασε οι αλλοι δουλευουν... Εχω ακουσει χιλιαδες φορες μεγαλα λογια και εχω δει πολλους να μιλουν για την ομαδα που αγαπω. Μεγαλωσα και καταλαβα οτι ουτε τα μισα δεν ηταν αληθεια. Ειδα ανθρωπους να φευγουν κακην κακος απο τα εκαστοτε λαμογια και να μην θελουν να γυρισουν. Ανθρωπους που δουλευαν για την ομαδα και τους διωξαμε. Ολοι φταιμε, γιατι επρεπε κατι να πουμε.
Τα χρονια περασαν και βγηκαμε απο το λαγουμι της λήθης και διωξαμε πολλους. Και ηρθαν αλλοι που μας σηκωσαν απο το πατο. Πιστευετε ομως οτι ξεμπερδεψαμε?? Οτι τα καρκινωματα εξαφανιστηκαν? Εγω προσωπικα οχι. Θελει δουλεια ο αρρωστος.
Που θελω να καταληξω... Το γηπεδικο, και τα μεγαλα μας προβληματα θα λυθουν οταν εννωθουμε ολοι γυρω απο την Προο, και διωξουμε, εξαφανισουμε ολους τους εχθρους. Οπως λεει και ο Rory Gallagher που ακουω τωρα I want togo to my home town... θελω να παω στο σπιτι μου.... Θελω να μπω στο σπιτι μου, λοιπον αλλα να μην εχω αρμενικες βιζιτες, και να ειμαι νοικαρης, ουτε γειτονες και σπιτονοικοκηρεους να μου βαζουν χερι και να κλεβουν τα κοινοχρηστα... Το βυζαντιο επεσε εκ των εσω βασικα. Δεν φταινε παντα οι αλλοι. Εμεις αφηνουμε κερκοπορτες ανοιχτες.Βαζουμε φυλακες που κοιμουνται στην σκοπια και περιμενουμε να μην γινει τιποτα.
Ειναι πολεμος η ζωη παιδι μου.. Λογια του Μπαταγιανη ενα μεσημερι. Πολεμαμε προεδρε εμεις απο δω και στο γηπεδο. Στο δρομο, παντου!!
Ολοι εσεις που δεν μας στηριξατε ποτε, που ειχατε την Προο για πορνη που σας φερνει λεφτα, και τωρα μυξοκλαιτε και το παιζεται οπαδοι και εργατες της να ξερετε οτι ειμαστε εδω.
Αν εσεις που διαβαζετε αυτε τις γραμμες ανηκετε στην διοικηση σας παρακαλουμε να τις λαβετε σοβαρα υποψιν. Καντε κινησεις για να γινουμε μεγαλοι και τρανοι. Μονο να κερδισετε εχετε. Αλλα προσεξτε... Με μαγκια που αρμοζει στην Προο καντε οτι δεν προλαβαμε ή δεν μπορεσαμε εμεις. Φτιαξτε, οικοδομηστε αλλα γκρεμιστε πρωτα. Νοοτροπιες και συμπεριφορες.
Και ολα τα αλλα θα ερθουν..
Τα γηπεδα γεμιζουν απο ομαδες που φερνουν οπαδους, οχι απο ατομα, μοναδες και μηδενικα.
Περα απο το κερδος που φερνει μια ομαδα στους ιδιοκτητες, πρεπει να σημαινει κατι αλλιως θα χαθει...
Μην ζηταμε, να απαιτουμε. Μην απλωνουμε το χερι περιμενοντας καποιος να το γεμισει. Απλωσε και παρε αυτο που σου ανηκει.. Ξερουμε οτι μπορειτε. Δειξτε τους/μας ποιοι ειστε..Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων