Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/28/2008

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΤο χθεσινό κείμενο του Βασίλη, συνιστά την απόλυτη επιβεβαίωση όσων γράψαμε στις 13/6 με τον τίτλο ‘’έκκληση’’ και το υπογράψαμε σαν διαχείριση του blog. Η επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου βρίσκεται υπό κατασκευή έτσι ώστε να προσφέρει άμεση, επίσημη, και διαρκή ενημέρωση χωρίς ψιθύρους και παπαγαλάκια, θεωρούμε ότι είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η επιβεβαίωση από τα πιο επίσημα χείλη ότι έχει ολοκληρωθεί η αποτίμηση των δυνατοτήτων του υπάρχοντος έμψυχου υλικού, και η διοίκηση με την τεχνική ηγεσία προχωράνε στο δεύτερο στάδιο, που είναι η μεταγραφική ενίσχυση, φανερώνει πως μέρα με τη μέρα μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι.

Είναι μαθηματικά βέβαιο πως λόγω της μεταγραφικής περιόδου όπου να ‘ναι θα λειτουργήσουν και τα γραφεία του συλλόγου, κι αυτό είναι πραγματικά επείγον. Η εικόνα φιλόδοξου και νοικοκυρεμένου συλλόγου με κλειστά γραφεία, ισοδυναμεί με καταστροφή.

Για το θέμα του γηπέδου Νικαίας τι να πούμε. Έχουμε πάει ένα βήμα πιο κάτω όταν στις 6/6 και 7/6 τονίζαμε ότι το θέμα δεν είναι μόνο τι χλοοοτάπητα θα βάλουμε φυσικό ή συνθετικό, αλλά και με τι προδιαγραφές. Τονίσαμε ότι άλλο πράγμα ο υβριδικός χλοοτάπητας με προδιαγραφές UEFA, κι άλλο οι παλιότεροι τάπητες που παραγεμίζονται με ροκανίδι από ανακυκλωμένα ελαστικά.

Τονίσαμε πόσο κρίσιμο ζήτημα είναι η επιλογή, φύτευση και συντήρηση ενός κατάλληλου φυσικού χλοοτάπητα, για να μην ξαναγίνει το γήπεδο χωράφι μέσα σε έξι μήνες όπως γίνεται χωρίς εξαίρεση τα τελευταία χρόνια, με τεράστιο οικονομικό κόστος, ελάχιστη χρήση του γηπέδου, και δυστυχώς τραγικά ποιοτικά αποτελέσματα.

Τις ίδιες μέρες σε κείμενο με τίτλο ‘’Γήπεδο Νικαίας μερικές σκέψεις’’ (σε λίγο έρχεται και το δεύτερο μέρος) είπαμε τα καλύτερα για τον δήμαρχο της Νίκαιας, αλλά τονίσαμε και την ανάγκη να βρεθεί εκείνο το σχήμα συνεργασίας που θα εξασφαλίζει και την εύρυθμη λειτουργία του γηπέδου, και τα συμφέροντα της Προοδευτικής.

Αν στο γήπεδο της Νεάπολης θεωρείται δεδομένη η αποκλειστική χρήση από τον Ιωνικό, τα ίδια κριτήρια πρέπει να ισχύσουν και για την Προοδευτική που μαζί με τον Ολυμπιακό είναι τα παλιότερα ποδοσφαιρικά σωματεία στον Πειραιά, είναι 14η σε συμμετοχές στην Α εθνική, και χρησιμοποιεί το γήπεδο εδώ και 70 χρόνια!

Καταλαβαίνουμε το γηπεδικό πρόβλημα που υπάρχει, αλλά αυτό δεν μπορεί να λυθεί στη δική μας πλάτη. Όσοι αγαπούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ας έρθουν να δώσουμε μαζί τη μάχη για να φτιαχτούνε γήπεδα στα λατομεία του Σχιστού αλλά και στου Καραμπίνη στη Νεάπολη, που θα δώσουνε βαθειά ανάσα στα δοκιμαζόμενα σωματεία της Νίκαιας και του Κορυδαλλού.

Δεν είναι λύση για συζήτηση να ‘ρχεται ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος και να ζητάει από τον ενοικιαστή που το χρησιμοποιεί 70 χρόνια, να αφήσει ένα δωμάτιο του σπιτιού για να βάλει κι άλλους, επειδή υπάρχει στεγαστικό πρόβλημα.

Η Προοδευτική δεν βρέθηκε στην Δ εθνική για αγωνιστικούς λόγους, αλλά εξ αιτίας της οικονομικής κατάρρευσης της ΠΑΕ. Είναι δεδομένο ότι σύντομα θα ξαναβρεθεί εκεί που της αξίζει. Δεν αντιμετωπίζουμε γηπεδικό πρόβλημα όπως όλες οι άλλες ομάδες, γιατί δεν είμαστε σαν όλες τις άλλες ομάδες.

Είναι εντελώς άδικο να γίνεται εξομείωση ανάμεσα σ’ εκείνους που δεν έχουνε βρεθεί πιο πέρα από την Α Πειραιά, μ’ αυτούς που έχουνε γράψει την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι ισοδύναμη με τρία πρωταθλήματα Α εθνικής η απόφαση του κόσμου μας να ξεκινήσει από το μηδέν την προσπάθεια να βγει από την στάχτη μας ξανά φωτιά, τρώγοντας στο κεφάλι όλο το δυσβάσταχτο βάρος, αντί να ακολουθηθεί η μοντέρνα διαδικασία των τρανσέξουαλ ποδοσφαιρικών γάμων που πετάνε στη θάλασσα τεράστιες αγωνιστικές προσπάθειες, δυσβάσταχτα οικονομικά κόστη, και βαθμολογίες πρωταθλημάτων, και κανένας αρχιεπίσκοπος της ποδοσφαιρικής ηθικής δεν θέλει να καταργήσει.

Η Προοδευτική δεν είναι μόνο Κορυδαλλού αλλά και Κοκκινιάς όπως αναφέρεται σε επίσημα έγγραφα του 1926, και πιστεύω ότι ο δήμαρχος της Κοκκινιάς Στέλιος Μπενετάτος, με την ίδια γενναιότητα που αντιμετώπισε πέρυσι την ομάδα μας, είναι εκείνος που θα γίνει εγγυητής του μέλλοντος της, γιατί όπως είπαμε και πριν μια εβδομάδα η Προοδευτική με την ιστορία και το ειδικό βάρος που διαθέτει, δεν αντιπροσωπεύει μόνο τον εαυτό της, αλλά είναι και καθρέφτης της κοινωνίας από την οποία προέρχεται και εκπροσωπεί. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων