Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

5/14/2008

Το ανέκδοτο με τον Λάτση, ο φοίνικας στο FORBES, και ο mister billi-on


Ένα καλό και διαχρονικό ανέκδοτο που κυκλοφορεί ακόμη, αφηγείται πως ο συγχωρεμένος ο Γιάννης Λάτσης, είχε καλέσει κάποτε στην έπαυλή του στο Λονδίνο, όλη την αφρόκρεμα των προσωπικοτήτων που καθορίζουν τις τύχες του κόσμου. Πολιτικούς, επιχειρηματίες, γαλαζοαίματους, και πάσης φύσεως V.I.P. Κόσμος πολύς μαζεύτηκε για χαζέψει τους celebrities. Σε κάποια στιγμή εμφανίζεται κι ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Τα φλας των φωτογράφων παίρνουν φωτιά, κι ο συνήθης Ελληνας που βρισκόταν εκεί, και παρακολουθούσε τη σκηνή, ρωτάει τον δημοσιογράφο που βρισκόταν δίπλα του κι έκανε ρεπορτάζ. Δε μου λες ποιος είναι αυτός που μιλάει με τον Λάτση !!!

Αν τα βραβεία Νόμπελ θεωρούνται τα κορυφαία σύμβολα αναγνώρισης για τα επιστημονικά επιτεύγματα και την λογοτεχνία, τα Οσκαρ και τα Γκράμμυ τα κορυφαία του είδους για τον κινηματογράφο και την μουσική, η καταχώρηση στις λίστες του περιοδικού Forbes αποτελεί το έμβλημα των πρωταθλητών στον χώρο των αγορών, και της παγκόσμιας ιδιωτικής οικονομίας. Στην τελευταία λίστα του περιοδικού ανάμεσα στους 1125 επιχειρηματίες που διαχειρίζονται περιουσίες με μέγεθος μεγαλύτερο από ένα δις (billion) $, περιλαμβάνονται και τέσσερεις Ελληνες. Στην 68η θέση βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης με 11δις $, στην 707η ο εφοπλιστής Οικονόμου με 1,7 δις $, στην 897η θέση το μέλος πλέον του Δ.Σ. της Προοδευτικής Γαβριήλ (Μπίλυ) Παναγιωτίδης, και στην 962η θέση ο επίσης εφοπλιστής Κούστας με 1,2 δις $. Να σημειώσουμε πως τα εμφανιζόμενα οικονομικά μεγέθη θεωρούνται πάντα ενδεικτικά, και δεν αποκλείουν κι άλλες οικονομικές δραστηριότητες, η συμμετοχές.

Η παρουσία του συγκεκριμένου ανθρώπου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη λιτότατη αίθουσα εκδηλώσεων ενός δημόσιου σχολείου, απέναντι από τις φυλακές του Κορυδαλλού, μοιάζει για τα δικά μας μέτρα με την απόλυτη ανατροπή του ανεκδότου που προαναφέραμε. Βλέπαμε στον ξύπνιο μας αυτό που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε στ’ όνειρο μας, όταν δήλωνε προς το σώμα της συνέλευσης Κοκκινιώτης με προσφυγική καταγωγή, πως η συμμετοχή του αποτελεί συνειδητή επιλογή, και πως πάνω απ’ όλα τον ενδιαφέρει η κοινωνική υπόσταση του συλλόγου, δίνοντας μας την δυνατότητα όχι μόνο να τον χειροκροτήσουμε αλλά και να του σφίξουμε το χέρι.

Αν η οικονομική επιφάνεια των ανθρώπων που μπήκαν στα κοινά του συλλόγου αποτελεί το εντυπωσιακό κομμάτι της ιστορίας, το γεγονός ότι είναι ‘’δικοί’’ μας άνθρωποι είναι πραγματικά ουσιώδες. Κορυδαλλιώτες, Κοκκινιώτες, Πειραιώτες. Φίλοι του blog, μπορεί να μοιάζει με θεϊκή συνωμοσία αλλά είναι πλέον γεγονός. Η ομάδα μας που κουβαλάει με εμφανή τρόπο τα σύμβολα της βυζαντινής της ρίζας, δεν νοιώθει απλά την Υπέρμαχο Στρατηγό με τον βυσσινί χιτώνα προστάτιδα της. Χάρη στο big-bang deal, απέκτησε πλέον και τους αρχαγγέλους της. Τον ΣΤΑΜΑΤΗ Μόλαρη, και τον ΓΑΒΡΙΗΛ (Billi-on) Παναγιωτίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων