Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

5/25/2008

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

Πενία τέχνας κατεργάζεται έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Είναι απίστευτο τι μηχανεύεται ο ανθρώπινος νους για να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα της καθημερινής ζωής. Την περίοδο της ιταλικής κατοχής στα Δωδεκάνησα, ο τοπικός διοικητής της Κάσου για να κάμψει το φρόνημα των κατοίκων, απαγόρευσε την ανάρτηση Ελληνικών σημαιών στα σπίτια του νησιού. Κανείς δεν παραβίασε την διαταγή. Απλώς την άλλη μέρα σ’ όλους τους τοίχους ήταν ζωγραφισμένες Ελληνικές σημαίες!

Φτάνοντας στο σήμερα, θεωρούμε σκόπιμο να αναπαράγουμε το μήνυμα που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο, υπόδειγμα πρωτότυπης και απολύτως πρακτικής πράξης αντίστασης και αλληλεγγύης, απέναντι στην πολεμοχαρή επέλαση της ακρίβειας που αφυδατώνει με εφιαλτικό τρόπο την αξία των διαθέσιμων εισοδημάτων.

‘’ Ακούστε κάτι ενδιαφέρον που μπορούμε να το επεκτείνουμε.
Σήμερα στον ηλεκτρικό σταθμό του Αγ. Ελευθερίου
βρήκα πάνω στο ακυρωτικό μηχάνημα ένα εισιτήριο ακυρωμένο 15 λεπτά πριν, για την ίδια κατεύθυνση με τη δική μου. Χωρίς δεύτερη σκέψη και επειδή μου έχει ξανασυμβεί, δεν ακύρωσα το εισιτήριο μου, αλλά χρησιμοποίησα το ακυρωμένο που βρήκα, και με αυτό κατέβηκα στο Σύνταγμα.

Το περιστατικό αυτό μου έχει ξανασυμβεί, και πληροφορήθηκα πώς υπάρχει μία ομάδα πολιτών που αντί να πετάξουν το εισιτήριο τους κατά την έξοδο τους από το μέσο μεταφοράς που χρησιμοποιούν, το αφήνουν πάνω στα ακυρωτικά μηχανήματα ώστε να το χρησιμοποιήσει κάποιος επόμενος.

Είναι μια κίνηση αντίστασης των πολιτών της Αθήνας που αντιδρούν στις τεράστιες αυξήσεις τιμών των βασικών αγαθών. Νομίζω θα μπορούσε να το εφαρμόσει ο καθένας, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιο επόμενο επιβάτη να ταξιδέψει δωρεάν. Θα βοηθήσει πολύ να το διαδώσουμε σε όσους περισσότερους μπορούμε.’’

Δεδομένου ότι τα εισιτήρια δεν θεωρούνται μιας χρήσης, αλλά ορισμένης χρονικής διάρκειας, είναι σχεδόν αδύνατο να θεμελιωθεί αδίκημα, πλην ίσως της αναμενόμενης κατάργησης του μέτρου αν το φαινόμενο επεκταθεί.’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων