Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

5/12/2008

Το big-bang deal του αιώνα, και ο Μπαταγιάννης.


Πέρα από την σιωπή υπάρχει ένα παρελθόν, πέρα από τα όνειρα υπάρχει μια αίσθηση, πέρα από την ελπίδα υπάρχει μια μνήμη, πέρα από το ταξίδι υπάρχει ένας έρωτας. Υπάρχει ένας κύκλος προσώπων που προέρχονται από την ιστορική Προοδευτική που η σχέση τους με την ομάδα μας, θα μπορούσε να περιγραφεί από το παραπάνω πλαίσιο.

Ένα από τα πρόσωπα αυτά, είναι κι ο σημερινός πρόεδρος του συλλόγου. Με τα χρόνια είδαμε πολλά, περάσαμε περισσότερα, και φθάσαμε να λειτουργούμε σ’ ένα συναισθηματικό επίπεδο, πιο πέρα από την συμπάθεια και την αντιπάθεια. Σαν τα μέλη του Mapet show που μέσα από τον αυτοσαρκασμό βρίσκουν τρόπο ν’ ανανεώνουν τη σχέση τους, μέσα στο κοινό τους σπίτι.

Ετσι είμαστε κι εμείς, που η σχέση μας με την Προοδευτική θυμίζει τον Οβελίξ, που δεν του δίνανε να πιει μαγικό υγρό γιατί είχε πέσει μέσα μικρός. Δεν θα κάνω αποτίμηση του έργου του Παναγιώτη, γιατί απλά παραμένει ενεργός, δυνατός, και μπροστάρης, κι είμαι βέβαιος ότι καταλαβαίνει πολύ καλά τι εννοώ.

Για την ώρα μου αρκεί που μέσα από το blog μπορώ να γράφω κάποια πράγματα για την ιστορία του συλλόγου για να θυμούνται οι παλιότεροι και μαθαίνουν οι νεότεροι. Την αποτίμηση την αφήνω στους μεταγενέστερους, κι όταν θα την κάνουν για ένα πράγμα είμαι σίγουρος, στον σημερινό επικεφαλής της ομάδας, δεν θα αφιερώσουν κεφάλαιο, αλλά εξώφυλλο.

Τις τελευταίες μέρες όλες οι αθλητικές εφημερίδες έχουν πρωτοσέλιδο την πολυμετοχικότητα του Παναθηναϊκού και την είσοδο του Βγενόπουλου στους πράσινους. Αν αυτό φίλοι μου αποτελεί πρώτη είδηση, τότε τι θα πρέπει να θεωρούμε το κατόρθωμα αυτού του ανθρώπου που πήρε μια χρεοκοπημένη και κλινικά νεκρή ομάδα ‘’Δ Εθνικής’’, και μέσα σε μήνες φέρνει σαν επενδυτή, ένα οικονομικό παράγοντα που θεωρείται από τους ισχυρότερους του πλανήτη (μέσα στα σχέδια του περιλαμβάνεται και η συνεργασία με την ακτοπλοϊκή εταιρεία Sea Star του ομίλου Βαρδινογιάννη) , και μαζί ένα όμιλο επιχειρηματιών, που η εμβέλεια τους ξεπερνάει πάρα πολύ, τα ελληνικά μέτρα.

Και με αμιγώς επιχειρηματικά κριτήρια να το δει κανείς, η συμφωνία που πέτυχε ο πρόεδρος αποτελεί το big-bang deal του αιώνα. Δεν έχει σημασία τι νομίζει και τι φαντάζεται ο οποιοσδήποτε. Εκείνο που μένει και μετράει, είναι ότι ο Παναγιώτης έγραψε ιστορία, μεγάλη ιστορία.

Δημητρης Βεντουρης

--------------------------------------------------------------------------------------

*Το παραπανω κειμενο ειναι ενα απλο ευχαριστω απο εναν οπαδο σε εναν αλλο..Απο τον Δημητρη στον Παναγιωτη. Τον δικο μας Παναγιωτη, τον αδερφο μας, τον Προεδρο μας. Εναν ανθρωπο που ξεκινησε απο τα σπλαχνα των συνδεσμων μας, της ομαδας, και εφτασε να ειναι ο αναγεννητης και σωτηρας της ομαδας που αγαπησε.

Τις επομενες μερες θα ακολουθησει ενα εκτενες αφιέρωμα στον κ. Μπαταγιαννη και μια αποκλειστική συνέντευξη μεσα απο αυτο το blog, το blog που αλλαξε την οπαδικη ιστορια της no gate!! ....... Βασιλης Καλαμβοκας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων