Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

4/12/2008

Ημέρες αυτοοργανωμένης δράσης για καταλήψεις και αυτόνομους χώρους

Εμεις οι οπαδοι που ασχολουμαστε με τους συνδεσμους και συμβαλουμε στην λειτουργεια και στο χτισιμο τους πιστευουμε οτι φτιαχνουμε και μεις αυτονομους χωρους που λειτουργουν εξω απο τα πλαισια του νομου. Στην περιπτωση μας του αθλητικου. Μεσα στους συνδεσμους αναπτυσονται φιλιες και δεσμοι μεταξυ των ανθρωπων και γινονται πραγματα μεσα απο συζητηση και λαικες διαδικασιες. Ετσι υποστιριζω και τις καταληψεις και τους αυτονομους χωρους

Την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Απριλίου του 2008, πραγματοποιείται πανευρωπαϊκό 2ήμερο κινητοποιήσεων, [αφίσα] δράσεων, ενημέρωσης, street-party, καταλήψεων... για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και για την ύπαρξη μιας ευρέως διαδεδομένης αντικαπιταλιστικής κουλτούρας.

Μέσα σ΄ αυτές τις δύο ημέρες θα αναδειχτεί ο ρόλος των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων χώρων στην υποστήριξη των κινημάτων, που εξ΄ αιτίας αυτού γίνονται και στόχοι επιθέσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό [2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] διαίτερη σημασία φαίνεται να αποκτούν οι χώροι εκείνοι που σχετίζονται πιο στενά με κινήσεις γειτονιάς και κινήματα πόλης καθώς εμπλέκονται και πιο άμεσα με έναν ευρύτερο κόσμο προάγoντας τα ζητήματα της αυτοοργάνωσης, της αυτονομίας και της αμεσοδημοκρατίας αλλά και της άμεσης δράσης σε ένα κοινό που αναζητά αντισυμβατικές παρεμβάσεις. Σ΄ αυτό το 2ήμερο εκδηλώσεων θα χτιστεί βήμα-βήμα η ικανότητά μας να υπερνικάμε το κύμα καταστολής.

Για δεκαετίες, καταληψιακά κινήματα στην Ευρώπη και αλλού πολέμησαν την καπιταλιστική ανάπτυξη, συμβάλλοντας σε τοπικούς αγώνες ενάντια στην καταστροφή, προσφέροντας εναλλακτικές προτάσεις απέναντι στην κερδοσκοπική και καταναλωτική κουλτούρα με τη δημιουργία κοινωνικών κέντρων και συμμετοχικών δραστηριοτήτων έξω από την κυρίαρχη οικονομία, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες για αυτοοργάνωση χωρίς ιεραρχία, δημιουργώντας διεθνή δίκτυα ανταλλαγής και αλληλεγγύης.

Καλέσματα και δράσεις

11-12 Απρίλη: Εκπομπές για καταλήψεις και αυτόνομους χώρους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων